Heipä hei!

Matka valmistelut alkavat olla jo loppusuoralla. Lentoliput on, kaikki liput ja laput täytetty. Iso kiitos siitä meidän kv-toimiston Ritva Haverille joka auttoi ystävällisesti papereiden täyttämisessä. Tuliaisetkin on nyt katseltu ja matkaan lähtee kaikenlaista kotimaista muumi krää…aiheista tavaraa. Muumi mukeja (made in Thailand), muumi pyyhkeitä (made in Belgium), muumi piparkakku muotteja (made in China). Vinkiksi muuten jos etsitte muumi muotteja kaupasta, niin Kangasalan Hong Kongista löytyi (maksettu mainos, jokaisesta teidän klikkauksestanne saan purkin Eestiläistä rexonaa!). Aika monessa verkkokaupassa oli Muumipeikko muotti jo loppu!

Olen myös ollut yhteyksissä edellisiin HANAKO-hankkeen kautta Sapporossa olleisiin kolleegoihin ja saanut vinkkejä ja ennakkotietoa tulevasta. Sain myös lainaksi adapterin, ennen kuin ehdin edes hommaamaan.  Matkustusilmoitus on myös tehty ulkoministeriöön, eihän sitä koskaan tiedä mitä se ”pyylevä” korkokenkiä käyttävä Pohjois-Korean mies siellä touhuaa niiden rakettiensa kanssa. Siitä Hokkaidon saaren yli niitä tämän tästä tuntuu paukuttelevan. Ei tunnu olevan lämpimiä välejä Japanilaisten kanssa. Yhtä kaikki korkokenkiä käyttävässä miehessä on aina jotain epäilyttävää ja luurankoja kaapeissa!

 

Tarkoituksenani on toteuttaa vierailuni jälkimmäisellä viikolla Suomi-päivä Koen:n oppilaitoksessa,  jonka menua/ makuja olen myös suunnitellut. Suunnitelmissa olisi leipoa suomalaisia piparkakkuja, pullaa, karjalan piirakoita, lihapiirakoita graavata lohta, keitettyä prässättyä häränrintaa piparjurikastikkeella, makaroonilaatikkoa yms. Ruokaa on tarkoitus valmistaa koko koulun 500 oppilaalle. Leipomuksista saavat tosin vastata koulun leipuri opiskelijat opettajineen ja minä yhdessä japanilaisten- ja suomalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa huolehdimme muusta ruokatuotteesta. Katsotaan sitten paikan päällä, mitä kaikkea lopulta teemme.

 

Ruoanvalmistuksessa opetusta annetaan Japanilaisen-, Kiinalaisen ja Eurooppalaisen keittiön saloista. Minun on tarkoitus ottaa osaa  ymmärtääkseni erityisesti tuohon Japanialaiseen.  Niin jos joku haluaa tutustua koulun nettisivuihin, niin tässä linkki http://www.koen.ac.jp/. Kannattaa kuitenkin varata viereen japanin kielen sanakirja, sillä kotisivut ovat tyypilliseen tapaan pelkästään japaniksi.