Japani on shoppailun luvattu maa! Kauppoja ja ihmeteltävää riittää ja joillakin on ihan tutulta kuulostavia nimiä. Kaikki mahdolliset hilavitkuttimet ja vemppaimet on tarjolla ja kaikki brändit. Eli Sapporon kokoisessa kaupungissa on turha lähteä sillä ajatuksella, että ”käyn kaikissa       kaupoissa”. Täällä jokainen kauppa on erikoistunut aina johonkin tiettyyn asiaan ja jos ko. kaupassa ei ole juuri sellaista mitä etsit, niin täällä ohjataan lähistöllä olevalle kilpailijalle.

Hintataso on yleisesti aika korkea ja  etten sanoisi jopa kallis, näin meikäläisen makuun. Toisaalta täällä on myös hauskoja halppiskauppoja joissa kaikki tuotteet maksavat 100 yen. eli noin 0,8 €. Tarjolla on kaikenlaista halpaa Kiina krääsä, mutta ihan toimivia juttuja! Kaupan hintoihin lisätään täällä 8 % verot päälle, paitsi jos kaupalla on Tax Free myyntiä ja ostokset maksavat yli 5000 yen (n. 42 €). Tällöin passiin niitataan joku käsinkirjoitettu kuitti ostoksista. Pankkikortti käy täällä lähinnä isoissa tavarataloissa ja ketjuihin kuuluvissa ruokakaupoissa.

Ruoka ja kaikki siihen liittyvä on muutoinkin täällä erittäin hyvin esillä, melkeinpä joka liikeessä voi ostaa jotain mitä natustaa. Jos ei myydä elintarvikkeita niin sitten jotain välineitä ruoanvalmistukseen liittyen. Keittiöveitset ovat täällä edullisempia, sillä onhan Japani, useammankin ammattilaisille suunnatun, veitsimerkin kotimaa.  Hyvä keittiöveitsi ammattikäyttöön lähtee matkaan noin 100 €.  Tähän päälle täytyy vielä hankkia luonnillisesti hiomakivi tai kaksi. Yhdellä teroitetaan ja tehdään terää ja toisella viimeistellään.

Japanilaisia pikkuautoja kalleimmat 150 000 yeniä = 1200 €…tästä lapsille hiekkalaatikko leikkeihin

 

Täällä Japanissa on myös ”kirpputoreja” , mutta käytetty ei välttämättä tarkoita, että esim. leluilla on leikitty. Ne ovat saattaneet virua paketeissaan avaamattomina vuosiakin.  Vaatteiden osalta hinnat olivat kummalliset virttynyt kollegepaita ja vanha Champion kollegepaita voi maksaa 70 €! Löysin tuliaisiksi lapsille Transformer robotteja ja pienoismalli autoja. Loppulasku taisi kyllä kohotavähän yllättäen, en varmaan koti-Suomesta samalla tavoin hurahtaisi leluihin…no johonkinhan ne päivärahat ja Yenit on upotettava!